Професор Донецького національного університету Кіпень: Захоплення вузу - це бажання знищити майбутнє регіону. Університет повинен мати право функціонувати без втручання різних фейкових псевдореспублик, заявив професор кафедри політології історичного факультету Донецького національного університету Володимир Кіпень.

Захоплення університету в Донецьку означає бажання знищити майбутнє регіону, вважає професор кафедри політології історичного факультету Донецького національного університету Володимир Кіпень. Про це він розповів в інтерв'ю "Громадському телебаченню Донеччини".

"Ці дії ставлять під питання дві тисячі викладачів та співробітників університету, двадцять тисяч студентів. Це елемент тієї політики відомості Донбасу до зруйнованого краю, яку послідовно проводить агресор Путін. Це бажання знищити не тільки інфраструктуру та економіку нашого регіону. Це бажання знищити його майбутнє", - вважає професор.

Ніякі політичні процеси не повинні впливати на роботу вузу, заявив він.

"Університет повинен отримати своє право на функціонування і навчання. Без втручання різних фейкових псевдореспублик. Студенти мають право на навчання і мають отримати такі освітні послуги від університету. Викладачі повинні викладати і отримувати засоби до існування в нинішніх складних умовах. Значить, потрібно звертатися і до нашого керівництва, керівництва держави, і до представників так званої "ДНР", з тим щоб був прийнятий мораторій на подібні дикунські, нецивілізовані дії", - говорить політолог.

ВІДЕО

10 вересня представники "Донецької народної республіки" захопили Донецький національний університет. Вони "призначили" свого ректора: замість Романа Гринюка, кабінет якого вони зайняли, ректором оголосили професора Юрія Лисенка. Бойовики поставили біля входу в корпус озброєних автоматами людей, вилучили документи і опечатали бухгалтерію.

Професор ДонНУ: Захоплення університету - це спроба знищити майбутнє Донбасу