Порошенко: Генштаб АТО змінює тактику. В ході засідання РНБО президент України Петро Порошенко повідомив про передислокацію військ, можливу часткову мобілізацію та залученню збройних сил іноземних держав.

Сьогодні в Адміністрації президента України відбувається засідання Ради національної безпеки і оборони України. Відкрив засідання президент України Петро Порошенко, поставивши перед РНБО завдання забезпечити максимальну ефективність бойових дій українських Збройних сил.

Президент України ставить перед РНБО завдання максимально забезпечити ефективність бойових дій. #Poroshenko #РНБО pic.twitter.com/o9vPDqb5FB

- Петро Порошенко (@poroshenko) July 17, 2014

Порошенко заявив про наявність прямих доказів застосування вогню проти України з території РФ, підкресливши, що це переводить українсько-російський конфлікт в абсолютно іншу площину.

"У нас є прямі і підтверджені випадки застосування проти України вогню з території Російської Федерації. Є відеодокази, є неспростовні розрахунки, показання, супутникові фотознімки, інша доказова база", - сказав президент.

Він повідомив, що Генштаб АТО змінює тактику. Порошенко заявив про передислокацію військ та можливу часткову мобілізацію. "Ми змінюємо тактику, яка дозволить нам якісно діяти в умовах безпосереднього залучення збройних сил іноземних держав", - сказав президент.

Порошенко також відзначив мужність і героїзм українських вояків, подякував ЄС і США за рішучість.

Засідання РНБО розпочалося сьогодні ввечері, 17 липня.